Geplaatst op

Kunst die raakt

Naar aanleiding van de artikelen over Joop Puntman, nam één van zijn zonen contact met ons op. Hij was enthousiast over de wijze waarop de artikelen hier op de website geschreven waren en wilde dit laten weten. Ik was heel verrast om contact te hebben met één van de kinderen van Joop Puntman. Dit omdat ik het beeld gevormd had dat Joop Puntman zo voor zijn kunst leefde dat hij geen plaats zou hebben voor een relatie en al helemaal niet voor kinderen.

Hahaha, zo zie je maar hoe je je kunt vergissen. En dat terwijl ik zelf altijd tegen iedereen “ANNA” roep. ANNA = Altijd Navragen Nooit Aannemen. Dus te fijner dat we nu rechtstreeks contact hebben met één van de kinderen waar een beeld geverifieerd kan worden 😊

Het digitale contact met een zoon van Joop Puntman heeft geleid tot een bezoek. Hij liet ons verschillende werken zien. We waren compleet overweldigd. Tot nu kenden we het werk van Joop m.n. van muurplastieken en grafstenen. Met veel plezier hebben we vele unieke werken aan gevels, het kerkhof in Haalderen en op muren en muurtjes inmiddels bewonderd. Elke dag bij ons thuis genieten we ook van een uniek werk. Daarnaast zijn de kleinere muurplastieken, de tekeningen op serviezen e.d. in serieproductie gemaakt.

Maar nu bij het bezoek maakten we kennis met olieverfschilderijen, pentekeningen, aquarellen, waskrijttekeningen enz. Wat een gave had deze man. Het was gewoon zo overweldigend dat ik dacht dat er bijna geen ruimte meer was in m’n hoofd om nog meer te zien, tot………….

……..tot een tekening in roze-rode kleur met blauwe cirkels getoond werd. De kleur trof me rechtstreeks in m’n emotie. Ik schoot vol en kon met moeite m’n tranen bedwingen. Later vroeg ik me af of het wel de kleur was dat me zo trof. Zonder dat ik goed naar de tekeningen in de drie cirkels gekeken heb, had ik juist die drie beelden haarscherp op m’n netvlies. Hoe actueel is de tekening die Joop Puntman naar aanleiding van de 2e Wereldoorlog maakte. Hoop dat de oorlog in Oekraïne snel ten einde gaat komen.