Geplaatst op

Betaal jij graag teveel?

Na Paleis voor een prikje, alle aandacht op tv voor gebruikte spullen en de toenemende belangstelling voor duurzaamheid, worden kringloopwinkels plat gelopen. Al deze bezoekers en de stijgende kosten hebben gemaakt dat de prijzen enorm opgedreven worden. Ook ik ervaar dat het steeds zelfzamer wordt om een leuk koopje in een kringloop te kunnen scoren.

En nog erger…… deze week is het me nog eens heel duidelijk geworden dat je maar beter heel prijsbewust kunt zijn als je iets in een kringloopwinkel wilt kopen. Je betaalt namelijk snel te veel. Ik geef je drie willekeurige voorbeelden die ik deze week tijdens m’n vaste kringlooprondje tegenkwam.

Wat vind je bijvoorbeeld van dit mooie bijzettafeltje. Nieuw voor €9,99 bij IKEA . Fantastisch doorleefd met gebruikssporen voor €15,00 bij een kringloopwinkel waar ik deze week was.

Ook deze mooie tafellamp was in de kringloop veel meer dan voor de nieuwprijs geprijsd. Het prijsbonnetje gaf maar liefst €22,50 aan, terwijl IKEA er niet meer dan €14,99 voor wil hebben.

Het laatste voorbeeld die ik geef gaat over een prullenbak. Nieuw bij de ACTION voor €3,79 en voor slechts €5,00 te koop bij een kringloop die ik bezocht. En wat schetst mijn verbazing? Even later zie ik een mevrouw met deze prullenbak bij de kassa staan. Ja natuurlijk doet ze er niet goed aan dat ze een gebruikte prullenbak kocht. Deze kan zeker nog een ronde mee. Ik kan alleen niet begrijpen waarom gebruikt, duurder moet zijn dan nieuw.

De mevrouw van de prullenmand had het vast niet door dat ze teveel betaalde. Maar als het zo doorgaat met de woekerprijzen die verschillende kringloopwinkels durven te vragen, worden de klanten helaas vanzelf weer de winkels met nieuw-producten in gedreven.