Geplaatst op

Deens Design

Zoals je ziet in de webshop zijn diverse artikelen van Deens Design.  Ik vind het prachtig.

Houden van dit design was voor mij en m'n vrouw een goede reden om dit jaar onze vakantie in Denemarken door te brengen. Inmiddels terug genieten we nog na. In elk dorp en stadje zijn er wel één of meer kringloopwinkels "genbruksbutikken" te vinden. Ook op de verschillende wegen staan bordjes met daarop de tekst "loppe" of "loppesmarked". Door de bordjes te volgen kom je de ene keer in de achtertuin van particulieren. Op één adres werd mijn vrouw zelfs gevraagd of ze niet even in de kledingkast van de dame des huizes wilde kijken voor leuke kleding. Dit ging haar echter te ver.

Interesse om te zien welke kringloop winkels we hebben bekeken? In de onderstaande kaart zijn die gemerkt met '22. De overige kringloopwinkels staan op het verlanglijstje voor een volgende vakantie. Klik op het volgende figuurtje op de kaart en je kun links op het scherm de verschillende categorieën aan - en uitzetten.

Verrassend vond ik het bezoek aan het Trapholtmuseum in Kolding. Hier was een tentoonstelling van het werk van Vernon Panton, één van de meest invloedrijke meubeldesigners van Denemarken. De tentoonstelling was niet alleen om naar te kijken, maar ook om op te zitten, te liggen enz.

In ieder geval zal dit niet ons laatste bezoek aan Denemarken zijn.