Over ons

Sjoerd

Al jaren ben ik fervent verzamelaar van rookwaren en dan vooral van antieke aanstekers. Via internet ken je me mogelijk van m'n vorige website SuperLighter waarop de hele verzameling stond.

Tijdens mijn scharreltochten naar aanstekers kom ik vaak ook ander leuk spul tegen. Het gebeurt regelmatig dat ik dit niet kan laten liggen. Soms wordt een aankoop thuis met enthousiasme ontvangen en dan krijgt het een plek in onze woning. Maar vaak ook hebben we er de ruimte niet voor en moet het weer weg.  Voorheen huurde ik af en toe een kraam op een vlooienmarkt in de hoop wat spullen te kunnen verkopen.

Ondertussen groeide het aantal dozen vol spullen. M'n vrouw Diane bracht me op het idee van een webshop.  Ze zei "ook al verkoop je niks in de webshop, dan heeft het toch het voordeel dat je van alles een foto hebt en precies weet waar je het kunt vinden". Ik werd enthousiast van de gedachte dat ik overzicht zou hebben over alle spullen.

Zonder hoge verwachtingen te hebben van de verkoop ben ik op 1 september 2020 met de webshop begonnen. Al snel wisten klanten de webshop te vinden. Geen drommen aan mensen hoor, maar ik ben tevreden.  Gelukkig hou ik voldoende tijd over om kringloopwinkels en markten af te struinen om weer leuke nieuwe aankopen te doen voor de webshop.

Diane

De hobby van Sjoerd begon een beetje uit de hand te lopen. Soms kocht hij iets, waarvan ik zeker wist dat hij er nog drie van had. Alleen waar? In welke doos?

Ondanks dat ik helemaal geen opruimer ben, ben ik wel een organisator, is het bouwen van websites en bloggen een hobby van mij en hou ik ervan om tijdens vakanties de leukste markten, winkeltjes en musea te vinden. Hoe leuk is het dan dat zowel Sjoerd als ik via Old & Smiley met onze eigen hobby's aan de slag kunnen. Sjoerd houdt van inkopen, kennis vergaren over alles wat hij koopt  om het vervolgens weer te verkopen. Ik vond het leuk om de webshop te bouwen en om het nu te onderhouden en ik geniet van het schrijven van de nieuwsberichten.

En naast dat Sjoerd in z'n eentje veel kringlopen en markten bezoekt, doen we ook regelmatig samen. Enorm kunnen we ook genieten van het bezoeken van musea en specifieke tentoonsstellingen. Zo bezochten we in 2022 een tentoonstelling over het werk van Vernon Panton. Geweldig als Sjoerd dan ineens de link legt met een aantal spullen die er op voorraad liggen. Dan gaat hij op verdiepend onderzoek en ik verwerk het weer bij de artikel beschrijving in de webshop.

Een andere hobby van mij is weven. Als je geïnteresseerd bent, lees dan verder op Weeffanaat.